De bouwsector en inflatie: strategieën voor inperking

Het nieuwste rapport van de Amerikaanse consumentenprijsindex laat zien dat de inflatie in het land 40 jaar hoog is. De bouwsector is slechts een van de vele die de gevolgen van inflatie zullen voelen als deze niet wordt beperkt.

Er is geen manier om inflatie volledig te stoppen, maar er zijn manieren om het minder ernstig te maken. Er kunnen wijzigingen worden aangebracht in het tijdschema, de offertes, het budget, de gebruikte bouwmaterialen, de toepassing van lean bouwmethoden, enz.

Stel dat de schadelijke gevolgen van inflatie voor de bouwsector kunnen worden verzacht. In dat geval kan de winstgevendheid van het project worden gehandhaafd, kan de werkgelegenheid in de bouw worden veiliggesteld en kan de economie van het land of de regio worden beschermd tegen verdere achteruitgang.

Wat kan er worden gedaan om de effecten van inflatie op de bouwsector te verminderen?

Sneller tijdschema’s

Een aannemer met een aankomend project moet zo snel mogelijk contact opnemen met de nodige personen zoals architecten, ingenieurs, onderaannemers en leveranciers om een ​​strategie op te stellen.

Samenwerking aan een project kan worden vergemakkelijkt door projectbeheersoftware te gebruiken om communicatie mogelijk te maken, de snelle uitwisseling van informatie te bevorderen en relevante bestanden op te slaan. Wanneer deadlines worden vervroegd, moeten alle bouwgerelateerde taken, zoals het van tevoren bestellen van benodigdheden om prijsstijgingen te voorkomen, snel worden voltooid.

Aanbiedingen aanpassen

Wees zo nauwkeurig mogelijk in uw schattingen van de hoeveelheid voor het bod. Hiertoe kunnen aannemers profiteren van het gebruik van hulpmiddelen voor site-survey. Bovendien moeten aannemers de voorspelde inputprijs gebruiken die wordt verwacht wanneer het project begint, niet wanneer het bod wordt uitgebracht.

Klanten die overwegen deel te nemen aan het bod, moeten weten dat projecten met preciezere voorstellen een lager risico lopen op vertraging of overschrijding van het budget.

Introduceer een andere dan monetaire waardering

Ga niet alleen voor de goedkoopste optie; bedenk wat u meer kunt bieden dan geld. Focus op klantprioriteiten zoals ervaring, kwaliteit en snelheid.

Aanpassingen aan uitgavenplannen maken

Om uw project binnen het budget te houden, moet u het project en de geschatte wekelijkse uitgaven onderzoeken. Aannemers zullen moeite hebben om winst te maken als ze de uitgaven niet in de gaten houden.
Zodra een probleem wordt vermoed, moeten passende wijzigingen worden doorgevoerd. Met hogere budgetbuffers voor kostenoverschrijdingen, worden eigenaren en ontwikkelaars aangemoedigd om rekening te houden met onvoorziene escalatie van 10% tot 15% per jaar.

In tijden van hoge of onzekere inflatie, bij het werken aan grote, complexe projecten met lange contracten, kunnen aannemers dit echter niet alleen doen. Dit vraagt ​​om een ​​contractuele allocatie van het bijbehorende inflatierisico.

Zoek naar ongebruikelijke componenten

Inflatoire prijsstijgingen verspreiden zich niet over de hele linie op dezelfde manier als de arbeidskosten. In meer dan andere mate stijgen de kosten van bepaalde grondstoffen en zijn er goedkopere en even stevige alternatieven voor traditionele bouwmaterialen.

Houtbeton, discrete en hennep zijn alternatieve bouwmaterialen die kunnen worden gebruikt tegen een fractie van de kosten van stortklaar beton. Het gebruik van geprefabriceerde wandpanelen en framesystemen in constructies met een houten frame helpt afval te verminderen.