Wat is Ashcrete

Accrete is ontwikkeld als onderdeel van een initiatief om milieuvriendelijkere bouwmaterialen te maken. Naast het verlagen van de koolstofemissies, maakt discrete ook goed gebruik van vliegas, een bijproduct van de verbranding van steenkool dat vroeger op stortplaatsen werd gedumpt.

Aan de andere kant wordt Accrete gebruikt als cementvervanger om de levensduur van beton te verlengen, de sterkte en weerstand tegen krimp te vergroten, het gebruik van cement te verminderen en daardoor de milieu-impact van de bouw. Accrete is een mengsel dat profiteert van de toevoeging van vliegas vanwege de verhoogde sterkte, duurzaamheid en weerstand die het biedt.

Wat is Ashcrete precies?

Accrete is een groen bouwmateriaal gemaakt van een combinatie van vliegas, boraat, bodemas en chloorverbinding.

Accrete is een praktisch, milieuvriendelijk bouwmateriaal omdat ongeveer 93% van de materialen die bij de productie worden gebruikt, gerecyclede grondstoffen zijn.

Accrete is als hoofdbestanddeel afhankelijk van vliegas van klasse C, dat een laag koolstofpercentage en een hoog calciumgehalte heeft. Het uitgeharde accrete heeft een druksterkte van meer dan 21 MPa, een lage permeabiliteit en een gemiddelde dichtheid van 1,8092 g/cm3.

Voordelen

Duurzaamheid

Vliegas bereikt een lage doorlaatbaarheid vanwege de fijne deeltjesgrootte en de puzzolane eigenschappen. In vergelijking met gewoon beton is dit soort veel robuuster en duurzamer. Accrete wordt versterkt door toevoeging van vliegas, waardoor het beter bestand is tegen temperatuurveranderingen en corrosie.

Mogelijkheid om zware omstandigheden te weerstaan

Accrete kan meer hitte en zuur weerstaan ​​dan gewoon beton.

Kosten

Accrete is een goedkoop bouwmateriaal dat voornamelijk wordt gemaakt van vliegas. Dientengevolge is discreet goedkoper dan gewoon beton.

Vriendelijk voor het milieu

Accrete heeft een lage belichaamde energie omdat het met minder energie kan worden geproduceerd dan traditioneel cement. De term “belichaamde energie” verwijst naar de hoeveelheid energie die wordt verbruikt tijdens de creatie en het transport van een stof. Er zijn aanwijzingen dat discrete koolstofdioxide uit de atmosfeer kan vasthouden en de uitstoot kan verlagen.

Werkbaarheid

De bolvormige deeltjes van vliegas maken het afzonderlijke mengsel gemakkelijker te vormen en te pompen. Aangezien de verwerkbaarheid van het mengsel afhangt van de verhouding van water tot cementachtig materiaal, kan een van beide worden verminderd om de verwerkbaarheid te vergroten.

De noodzaak om water te besparen

Accrete helpt het waterverbruik te verminderen, omdat er minder water nodig is om het uithardingsproces te starten dan cementbeton.